Odödlig?

Jag läste just en artikel i Aftonbladet om en liten tjej som inte har utvecklats på 8 år rent fysiskt. Dvs hon är kroppsligt sätt bebis än. Forskare hoppas nu hitta "stoppknappen" i hennes åldrande för att senare kunna utveckla detta och ge den till en vanligt växande människa i säg, 20 års åldern som då stannar i växt och aldrig blir äldre, så de aldrig dör av ålderdom. Problemet för de barn som föds med detta är att de ofta lider av andra åkommor så som dövhet, oförmåga att gå mm men detta är, som jag förstår det, pga att de aldrig utvecklas från början. Så hade en redan fullt utvecklad ung vuxen fått stanna i växten hade detta kanske inte varit något problem.
Personligen vet jag inte vad jag tycker om den idéen. Om forskarna nu skulle lyckas hitta stoppknappen skulle detta botemedel mot ålderdom spridas som en löpeld. Om det betyder att folk dör runt 90-100 års ålder ändå pga att cellerna i kroppen bara orkar så länge skulle jag kunna tycka det vore okej för då lever man ett normal långt liv och då är det ju helt fantastiskt om man har styrkan och orken som en 20 åring under hela sin livstid. Och tanken på att slippa oroa sig för sjukdommar som Alzheimers skulle göra livet så mycket lättare för många om inte alla.
Men om man inte måste dö då? Ingen vill ju dö men det skulle snabbt bli överbefolkat om äldre inte gav plats till yngre. För att hindra överbefolkning vid evigt liv skulle alla människor behöva kastreras. Och hur gör vi då när folk dör av sjukdommar och olyckor vi kan ju inte låta mänskilgheten dö ut? JO, några få utvalda skulle få föda barn och vem vill inte få ha barn någon gång i framtiden säg +90% av världsbefolkningen i alla fall? Jag spånar bara men det låter som en dålig idé att hitta ett bot för den "naturliga döden". Sen tycker jag att det är bättre för mig som människa att veta att jag kommer inte leva för alltid. Det ger mig den lilla extra knuffen jag behöver ibland för att göra något äventyrligt och spännande som jag hade skjutit på i evigheter annars. Som ett exempel tänker jag hoppa bungy jump innan jag blir för gammal trots att jag får svindel 3 meter ovanför marken! Om jag visste att jag aldrig skulle åldras hade jag nog skjutit upp det väldigt länge, jag har ju ändå tid eller hur?Jag skulle ju inte förvänta mig att jag komeer råka ut för en bilolycka och omkomma nästa dag. Nej jag hade nog levt mitt "eviga liv" som lite av en fegis. Om jag däremot visste att jag skulle bli ca 85-90 år (anta att jag jämför med mormor, morfar, farmor och farfar) och hade min ungdom kvar så hade jag nog levt lite smartare. Jobbat upp en liten förmögenhet och sedan levt ut mina sista år till fullo!

Om jag ska sammanfatt allt lite kort så hade jag sagt: Heldre leva kort och spännande liv än att leva ett väldigt aktsamt liv. Vill jag heldst leva min korta livstid som evigt ung? Javisst! Men en dag vill jag allt dö.

Läs igenom själva och fundera lite på vad ni tycker?
Artikeln kan ni läsa här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0