Resultatet

Igår fick jag snott ihop allt på en gång. chokladbollar, kokostoppar och kanelbullar. Tog endast 3 timmar faktiskt!
Försökte lägga i dubbel sats fyllning i bullarna men tyvärr fick det dem bara att rulla upp sig. Goda var de i alla fall och väldigt populära med alla småbarnen hos svärmor.

Bak Dag!

Idag ska det göras chokladbollar och kokostoppar innan det är dags att provjobba! + förbereda lite inför kanelbullarna till imorgon. Svärmor Bin har gäster över och vill bjuda på något gott innan de åker tillbaka till England på torsdag. Perfekt för mig som älskar att baka!

Matte problem

En sånn liten gullunge! ♥

 

Odödlig?

Jag läste just en artikel i Aftonbladet om en liten tjej som inte har utvecklats på 8 år rent fysiskt. Dvs hon är kroppsligt sätt bebis än. Forskare hoppas nu hitta "stoppknappen" i hennes åldrande för att senare kunna utveckla detta och ge den till en vanligt växande människa i säg, 20 års åldern som då stannar i växt och aldrig blir äldre, så de aldrig dör av ålderdom. Problemet för de barn som föds med detta är att de ofta lider av andra åkommor så som dövhet, oförmåga att gå mm men detta är, som jag förstår det, pga att de aldrig utvecklas från början. Så hade en redan fullt utvecklad ung vuxen fått stanna i växten hade detta kanske inte varit något problem.
Personligen vet jag inte vad jag tycker om den idéen. Om forskarna nu skulle lyckas hitta stoppknappen skulle detta botemedel mot ålderdom spridas som en löpeld. Om det betyder att folk dör runt 90-100 års ålder ändå pga att cellerna i kroppen bara orkar så länge skulle jag kunna tycka det vore okej för då lever man ett normal långt liv och då är det ju helt fantastiskt om man har styrkan och orken som en 20 åring under hela sin livstid. Och tanken på att slippa oroa sig för sjukdommar som Alzheimers skulle göra livet så mycket lättare för många om inte alla.
Men om man inte måste dö då? Ingen vill ju dö men det skulle snabbt bli överbefolkat om äldre inte gav plats till yngre. För att hindra överbefolkning vid evigt liv skulle alla människor behöva kastreras. Och hur gör vi då när folk dör av sjukdommar och olyckor vi kan ju inte låta mänskilgheten dö ut? JO, några få utvalda skulle få föda barn och vem vill inte få ha barn någon gång i framtiden säg +90% av världsbefolkningen i alla fall? Jag spånar bara men det låter som en dålig idé att hitta ett bot för den "naturliga döden". Sen tycker jag att det är bättre för mig som människa att veta att jag kommer inte leva för alltid. Det ger mig den lilla extra knuffen jag behöver ibland för att göra något äventyrligt och spännande som jag hade skjutit på i evigheter annars. Som ett exempel tänker jag hoppa bungy jump innan jag blir för gammal trots att jag får svindel 3 meter ovanför marken! Om jag visste att jag aldrig skulle åldras hade jag nog skjutit upp det väldigt länge, jag har ju ändå tid eller hur?Jag skulle ju inte förvänta mig att jag komeer råka ut för en bilolycka och omkomma nästa dag. Nej jag hade nog levt mitt "eviga liv" som lite av en fegis. Om jag däremot visste att jag skulle bli ca 85-90 år (anta att jag jämför med mormor, morfar, farmor och farfar) och hade min ungdom kvar så hade jag nog levt lite smartare. Jobbat upp en liten förmögenhet och sedan levt ut mina sista år till fullo!

Om jag ska sammanfatt allt lite kort så hade jag sagt: Heldre leva kort och spännande liv än att leva ett väldigt aktsamt liv. Vill jag heldst leva min korta livstid som evigt ung? Javisst! Men en dag vill jag allt dö.

Läs igenom själva och fundera lite på vad ni tycker?
Artikeln kan ni läsa här.

Tråk väder!

Idag är sista dagen av kulturkalaset, men det ska regna hela dagen så jag sitter och väger lite fram och tillbaka om det kommer vara roligt att gå? Det är ju bara kulturkalas en gång om året men hur mysigt är det att gå ut i kallt uschligt väder? Hm.. Vi får vell se vad som händer.

Ny Favorit

Det var länge sedan jag uppdaterade mina spellistor men Spotify är väldigt bra på att tipsa har jag märkt! Bridgit Medler super skön musik. Värt att testa? Om ni letar efter mig kommer jag sitta och knarka alla hennes låtar till nästa vecka!


 

Barndoms minnen

Vad var det första spelet ni fick när ni var små? Det första jag fick som jag verkligen fastnade för var Pokémon Silver. Jag och min barndomsvän Johan brukade sitta och spela med varandra, byta pokémon och tävla om vem som var bäst flera timmar i sträck. Tyvärr tror jag aldrig att jag vann äns en battle men jag var inte ledsen för det inte. Efter alla dessa år följer jag fortfarande Pokémon serien, kanske pga nostalgi, kanske för att de är så söta?
Oavsätt så tror jag att jag kommer fortsätta spela serien så länge den håller på! 
 


 

Bakning på TV!

Reality serier är inget för mig, men mat- och bak-program? Jag ÄLSKAR dem! Till min sambos förfäran letar jag till och med upp andra länders/värdsdelars program på internet och streamar dem så att jag inte missar något bara för att det inte går på svensk tv. Ett av mina favoriter är "The Great British Bake Off" med Mary Berry och Paul Hollywood som domare. Ett supermysigt program med massor av bakglädje och godsaker. Säsong 4 börjar nu den 20 Augusti, kan knappt vänta!Progress!

Vi fick till några dreads på Oscar igår i alla fall, de mesta gjordes medans jag fixade tacos i köket. Efter bilden togs hoppade jag också in och började locka! Vi kommer nog fortsätta väldigt snart så att de blir klara innan hans skolstart. Det är ju inte superkul att gå runt med halva håret i dreads och resten utsläppt. ^-^


Tutorial till dreads!

Här är videon vi använde oss av när vi skulle lära oss hur man gör dreads:

Vad du behöver:
3-5 Hårsnoddar
Kam
Virknål, med så liten krok du bara kan hitta!
En MASSA tålamod och noggrannhet för alla de små hårstråna som sticker ut!

Dreads

Idag ska vi försöka ge vår vän Oscar dreads, det kommer inte bli lätt då varken jag eller Tafa har gjort dreads på annat hår än affro. Vivi kommer över också, ett extra par händer är alltid bra. Under morgonen har vi letat videos på youtube om hur man lockar dreads i rakt hår. Vi har lyckats hitta några bra så nu är det upp till bevis!
Några kändisar som har/hade dreads:

 

Kulturkalas dag 2!

Idag har jag och Tafa (min sambo) kollar på Göteborgs City Jam som tog plats under Göteborgs kulturkalas idag. Vi satt och tjöt, klappade och hejade hela tiden! Tafa fick till och med tagit bild med en av sina dans idoler som var dommare för all-style idag.
Den efterlängade bilden (Kite till vänster i bild, Tafa till höger):


Här får ni se ett litet video klipp från kvällen där Kite dansar:


Och här har vi min favorit för kvällen. Är inte säker på vad han heter, men grym var han i alla fall!


Klippet jag lyckades filma när han dansade i finalen:Bullbak

Vad ska man göra när man har tråkigt såhär på kvällen och ingen sambo är hemma, jo baka förstås!
Oh vad härligt när det luktar bullar i hela lägenheten! Här kommer lite bilder från kvällens bakning!
Receptet hittar ni här
Gonatt kära vänner! Nu ska jag ta en bulle och sen är det läggdags för mig!
 
 

Kulturkalaset 2013

Har precis kommit hem efter en dag på Göteborgs kulturkalas.
Jag och Jojo har gått runt på marknaden, tagit bilder och ätit sushi i mängder!
Lite av bilderna från dagen:

Fudge! Det finn inget bättre godis än fudge och polkagrisar om ni frågar mig!


Massa fina smycken och hantverk!Det fanns självklar hur många mat stånd som helst.Efter att ha tittat på så här mycket mat bestämnde vi oss för att det var dags att få lite i magen. Sushi är en självklar favorit.


 

En massa HTML senare

Nu har jag kämpat med denna layout i, jag vet inte hur många timmar! Finns visserligen lite kvar att göra men jag är nöjd för tillfället. Det var kul att få lära sig HTML och Photoshop igen!

Välkommen till min nya blogg!

I min blogg kommer ni se allt som händer i min vardag här i mysiga Göteborg! Vänner, bakning, sambo och mycket mycket mer! Hoppas ni har lika roligt när ni läser som jag har när jag skriver!

Kram Vanilla

 

RSS 2.0